Latest Movie :
Home » , » Ciske de Rat

Ciske de Rat

{[['']]}

Ciske de Rat ("Ciske de Rat") is een roman voor kinderen door Nederlandse auteur Piet Bakker. Het is onderdeel van de trilogie Ciske Die werd tussen 1941 geschreven (publicatie werd vertraagd door tekort aan papier echter tot 1942) en 1946. Het boek werd gepubliceerd in meer dan tien landen. Het werd gemaakt in twee films, de tv-serie en een musical. Bekendste is de filmversie van 1984 met in de hoofdrol Danny Munk de Ciske (foto), Herman van Veen en Willeke van Ammelrooy.



Ciske de Rat ("Ciske de Rat") is het verhaal van de elfjarige eenzame straat kind Ciske (Franciskusziekenhuis) Vrijmoeth, die heeft geen vrienden en wordt alleen de naam "de rat". De instelling is in Amsterdam in de jaren 1930. Ciske heeft naar school te veranderen, want hij schonk inkt over het hoofd van zijn leraar. Na school, helpt hij uit in de kroeg, waar zijn moeder Marie werkt ook. Zijn geliefde vader is een visser en kleur dan ook niet thuis. Het verhaal wordt verteld door zijn nieuwe leraar Bruis, Who geeft hem een kans.
Ciske Groeit op ("Ciske Groeit Up") is het tweede deel. Ciske begint een brand in het huis dat hij per ongeluk slaat over de lantaarn. Hij ontmoet zijn vader, die wil om te scheiden. Op school maakt hij vrienden met een zieke jongen genaamd Dorus. Op een nacht, Ciske verrast zijn moeder met een andere man, die hem slaat. De tranen zijn moeder in oktober pagina's uit het boek, dat was een geschenk van Dorus, die later overlijdt, Ciske boos en doodt zijn moeder met een mes. Hij wordt gearresteerd en in de gevangenis gezet Dan. Zijn leraar helpt hem uit en na Ciske redt het leven van de verdrinking jongen, wordt hij uitgeroepen tot held en woont samen met zijn vader en tante Jans.
In het derde deel, Cys man ("Cis de Man"), Ciske is nu een volwassen soldaat en vecht tegen de Duitse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Dit deel van het boek werd gepubliceerd in 1946 nadat de Nederlandse bevrijding en is niet opgenomen in de films







25 screns
http://www.easy-share.com/1913682307/Ciske de Rat.rar


Share this article :

Post a Comment

Thank You Comment

Google+

Tumblr

ClustrMaps

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ScreenShots Movies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger